HM

Esbjerg Energy henter vigtige points

Så har vi atter modtaget et referat fra Sabine Egholm Jensen.

Kampgejsten var til at se i øjnene på spillerne, da de tog de første skøjtetag på isen fredag aften. For begge hold har disse tre point stor betydning for deres placering. Esbjerg Energy har Mathias Seldrup på mål, Herning Blue Fox har Mathias Andersen.

Herning Blue Fox vinder første face-off, men med et spil der allerede fra start er præget af småfejl, får Esbjerg Energy listet pucken fra de blå ræve, og Jared Knight får kampens første skud inden for målrammen. Kristoffer Søgaard får kort efter også sendt pucken mod mål.
Spillerne laver flere småfejl, og det resultere i at Kodie Curran får skudt pucken til Phillip Bruggisser som sender pucken i mål, der står 1-0 på måltavlen allerede 4 minutter inde i første periode. Det viser sig at resten af perioden også skal være præget af de småfejl, som gør at holdene mister puck besiddelsen ofte. Phillip Bruggisser får tildelt kampens første udvisning, Tripping, og Herning har muligheden for at reducere. Deres Powerplay er præget af småfejl, der gør at Vestjyderne har mest overblik og får udnyttet de fleste af modstandernes fejl. Det viser sig at skulle gentage sig for hjemmeholdet, da gæsterne får en udvisning, for mange spillere på isen. De mister puck besiddelsen, steder hvor de ellers burde være sikre. Lige pludselig, hvor hverken dommerne eller jeg selv opdager hvad der sker, ligger Roberts Jekimovs så lang som han er i Esbjergs forsvars zone. Det forlyder at dommerne, og det meste af hallen, missede hvad der nok skulle have været dømt som Checking to the head.
Det er kort fortalt en periode der er præget af småfejl, hvor hjemmeholdet overordnet set havde det bedste overblik. Esbjerg vinder perioden 1 - 0.

Anden periode er meget lige, og igen er det småfejl som gør at holdene mister puck besiddelse. Det er en periode hvor der ikke er meget at skrive hjem om. Brock Nixon og Ryan Martindale er nok dem der fik mest opmærksomhed i denne periode, efter de fik sendt en puck mod målrammen, der fik hallen til at juble, i troen om at pucken var gået ind. Den snød os, pucken lå lige uden for målrammen. Og så skal det nævnes at efter Roberts Jekimovs’ lidt længere pause efter første periode, får han vist at der skal mere til at slå ham ud, han tager turen alene mod det vestjyske mål, og det er kun i sidste øjeblik at en Esbjerg spiller får ham ud af kurs, og pucken væk fra målet.
Perioden ender 0 – 0.

Efter 30 sekunder, sender Daniel Nielsen pucken mod mål, og scorer periodens første mål, Herning reducere til 1-1. Der kan nærmest ses ild i øjnene på vestjyderne, som nu kæmper en brav kamp for at reducere til 2-1. Der går heller ikke meget mere end 4 minutter før Brock Nixon, assisteret af Jared Knight og Tyler Fiddler, får pucken forbi Mathias Andersen og i mål, 2-1. Nu er rollerne byttet om, og Herning kæmper for at få reduceret, og spiller et hurtigt og intenst spil. Til trods for en udvisning til Adam Havlík for Hooking, får Esbjerg ikke udnyttet deres Powerplay, og Herning får sendt pucken til Icing flere gange. Ryan Martindale får 3 minutter efter en udvisning, for forsinkelse af spillet. Men Herning får nærmest ikke en skøjte til isen og Esbjerg har overblikket og styringen, selvom de er i undertal. Med knap halvandet minut tilbage udbeder Todd Bjorkstrand sig timeout, og tager Mathias Andersen ud af målet, og spiller de sidste minutter uden målmand. Herning får ikke udnyttet deres overtal, og med 12 sekunder tilbage af kampen skyder Tyler Fiddler pucken i det tomme mål, 3-1.
Tredje periode er præget af hurtigt spil, kontrol og et godt overblik fra begge hold. Esbjerg var bare bedst til at udnytte de chancer de fik. Esbjerg vinder perioden 2-1.

Det er en kamp, hvor spillerne præsterer, og de begynder at ligne de tophold de var i sidste sæson.
Mathias Seldrup, der fik fejres sin fødselsdag med stil, får også tildelt den velfortjente titel: ”Man of the Match”.