HockeyNyheder

Esbjerg Energy fortsætter sejrs stime

Esbjerg Energy ser ud til at være kommet ind i en god stime, og har siden nytår kun lukket 1 mål ind i hver kamp og scoret hele 12 mål. Dette skyldes stærkt målmands arbejde og et godt forsvars spil. Og søndagens kamp var ingen undtagelse.

Det var tændte gæster, opsat på at bryde deres dårlig stime, som trådte på isen til søndagens kamp i Granly Hockey Arena, mod et næsten fuldt Esbjerg Energy, som har fået landsholdsspillerne Anders Koch og Niklas Andersen hjem. Allerede fra første fløjt skulle det vise sig at være en kamp hvor det var fejlene der havde størst betydning, spørgsmålet var blot hvem der udnyttede dem bedst. Esbjerg Energy fik nogle gode afslutninger på målet, dog uden at få dem forbi Marc Schlæger i målet. Herlev Eagles fik udnyttet flere af fejl pasninger fra Esbjerg Energy, dog uden at nå forbi Esbjerg Energys stærke forsvarsspillere.  Halvvejs inde i perioden skød Niklas Andersen en puck mod målet, og scorer, 1-0. Esbjerg havde det bedste defensive spil, og fik hurtigt puckføringen igen, når Herlev havde udnyttet nogle af Esbjergs fejlpasninger.   Kort inden periodens slutning, scorede Kim Staal med kun 54 sekunder tilbage af perioden, 1-1.

Perioden ender 1-1.

Herlev Eagles kæmpede for at holde de forsvarende danske mestre tilbage, dog scorede Søren Nielsen efter blot to minutter af 2. periode, 2-1. David Sätmark tildeles en udvisning, Esbjerg Energy fik ikke udnyttet, det gjorde Jordan Knackstedt i stedet, og tog turen mod Mathias Seldrup alene, som redder. Herlev Eagles lagde et godt pres på de regerende mestre, dog var spillet præget af en del småfejl. Halvvejs i perioden scorede Jared Knight til 3-1. og en udvisning til Jeppe Vinther, skulle vise sig at få konsekvenser, dog ikke for Esbjerg Energy, men for Herlev Eagles som får lavet en fejlpasning, der sender pucken i klørene på Tyler Fiddler, til Brock Nixon som sikkert skød pucken i målet, alt under Herlev Eagles’ powerplay 4-1. Perioden ender med en udvisning til Benjamin Mauritzen, hvilket betyder at Herlev Eagles er i undertal de første knap 1.5 minutter af 3. periode.

Perioden endt 3-0, efter en periode hvor Herlev Eagles kæmpede igennem for at holde stillingen. Dog blev nogle hurtige pasninger til 3 sikre mål, og Esbjerg Energy var klart bedst spillende hold i 2. periode.

Esbjerg Energy startede i powerplay, og fik ikke udnyttet det før Herlev Eagles igen var fuldtallige. Emil Birk Christensen blev klappet og hjulpet af isen, efter han fik en puck, fra et slagskud, i hovedet. Herlev Eagles ligger igen et godt pres på Esbjerg Energy, for at få reduceret, dog lykkedes det aldrig. Herlev Eagles mistede på intet tidspunkt pusten, og kæmpede til det sidste. Efter et ok powerplay fra Esbjerg Energy, er Herlev igen fuldtallige, og kort efter fik Brock Nixon afsluttet med at føre Esbjerg Energy foran med yderlig et mål, 5-1. Herlev kæmpede til det sidste og var til trods for slutstillingen ingen nem modstander, det er en stærk målmands præstation af Mathias Seldrup og godt forsvars spil, der holdte pucken fra målet.

Perioden endte 1-0, og kampen 5-1.

 

Man of the match: Brock Nixon

Kampen i tal
Tilskuere:  1127

Esbjerg Energy – Herlev Eagles 5-1 (1-1, 3-0, 1-0)

09:46   1-0   Niklas Andersen 48 (Kodie Curran 4) EQ

19:06   1-1   Kim Staal 8 (Thomas Søndergaard 7, Yannick Vedel 4) EQ

21:54   2-1   Søren Nielsen 24 (Jared Knight 10) EQ

30:46   3-1   Jared Knight 10 (Phillip Bruggisser 7, Niklas Andersen 48) EQ

54:39   4-1   Brock Nixon 19 (Tyler Fiddler 90) SH1

55:36   5-1   Brock Nixon 19 (Ryan Martindale 77, Ander Koch 40) EQ

 

Udvisninger: EE 3×2 min. HE  6x2min

Skudstatistik: 40-26 (19-7, 14-11, 7-6)

©Photo:A.Stollig

©Photo:A.Stollig