HM

Esbjerg Energy er i semifinalen

Det var SønderjyskE der havde revanche tilgode her til aften i SE-Arena, efter at Esbjerg Energy søndag via en overtids sejr, havde bragt sig foran 3-2 i bedst af 7 serien.

Esbjerg måtte ud over den skadede Jannik Christensen også se bort fra Jordan Knackstedt der var blevet idømt 1 spilledags karantæne efter et hit på SønderjyskE's Mads Lund.

Hos SønderjyskE var der fuldt hold pånær Marc Sørensen.

Kampens dommere var Mike Hicks og Michael T. Christensen.

Esbjerg kom bedst fra start og fik ret hurtigt i periodens begyndelse lagt et godt pres på SønderjyskE, men langsomt fik sønderjyderne rystet nerverne af sig og arbejdet ind i kampen.
Begge hold kom fra til kvalificerede afslutninger og både Myllykoski og Henriksen måtte hive det som man kalder "mirakelredninger" frem.
Et SønderjyskE kiks i offensiv zone gav Esbjerg en 2 mod 1 situation som Esbjergs Nicklas Andersen koldblodigt udnyttede til at udplacere Joni Myllykoski i det sønderjyske målet.
Perioden endte 1-0 til Esbjerg Energy og SønderjyskE virkede en smule rystet og måske presset af situationens alvor.

Det var fortsat Esbjerg der var et skøjtetag foran i 2. periode og allerede i periodens 2. min kom der en lidt kontroversiel kendelse. Esbjergs Esben Nielsen laver en høj stav på Mads Lund som løfter sin arm til beskyttelse med det resultat at Esben Nielsen rammes af albuen. Resultatet blev 2x3 til Nielsen og 2+10 til Lund.
Efter 9 min tog 4 sønderjyder sig en kæmpe blunder og lod Mærsk Clausen stå alene i slottet og så stod der 2-0 til Esbjerg.
Skulle der komme noget fra SønderjyskE, så havde man på fornemmelsen at det skulle komme fra energisk arbejdende Greg Gibson og ganske rigtigt så slog Gibson til på et energisk arbejdsmål og fik reduceret til 2-1.
Perioden bar præg af ond stemning de hold hold imellem og det blev ikke bedre da Tyler Fiddler lavede en spearing på SønderjyskE's Derek Damon og dermed kunne han gå tidligt i bad.
Perioden sluttede uden yderlige scoringer.

3 periode kom igang med Esbjerg der var 4 mod 3. Sønderjyderne blev fuldtallige og havde 3 min powerplay, men kom aldrig frem til nogen helt farlig chance.
Et alvorligt kiks i det SønderjyskE forsvar og en hurtig Sune Hjulmand gjorde at Esbjerg kunne bringe sig foran 3-1.
SønderjyskE's Greg Gibson ville det anderledes og kunne med sit andet mål reducere til 2-3.
Pucken var knapt givet op før Esbjergs Anders Koch fumlede rundt med pucken, som SønderjyskE's Anders Førster opsnappede og benyttede til at udligne til 3-3 og bringe liv i en kamp der kun 10 sekunder tidligere lignede noget der var afgjort.
Det var sønderjyderne der kom med det største pres i slutminutterne. Der var dømt skydetelt og kun storspil af Henriksen i Esbjerg målet gjorde at kampen gik ud i overtiden.

4. periode kom igang og meget symbolsk på Harrison Reed sæson afslutning, blev det en skæv tilbagelægning fra ham der sendte Brock Nixon på en friløber, som han stensikkert udnyttede til at sende Esbjerg Energy i semifinalen.

Dermed er Esbjerg vinder af serien med 4-2 og sammen med Odense Bulldogs og Frederikshavn White Hawks klar til semifinalerne der starter på tirsdag.

SønderjyskE – Esbjerg Energy 3-4 (0-1, 1-1, 2-1, 0-1)

17:40 0-1 Niklas Andersen (Anders Krogsgaard)
29:00 0-2 Jeppe Holmberg (Henrik Mærsk Clausen)
33:13 1-2 Greg Gibson
46:34 1-3 Sune Hjulmand (Esben Nielsen, Carson McMillan)
50:09 2-3 Greg Gibson (Elias Granath)
50:19 3-3 Anders Førster
60:35 3-4 Brock Nixon (Kodie Curran)