HockeyNyheder

Energy vil fortsætte de gode takter mod Stars i Gentofte

Kampoptaktsmeddelse:

Kampene i Metal Ligaen genoptages igen, efter et kort afbræk, som følge af landsholdets tur til en firenationers turnering i Sydkorea. Det sker for Esbjerg Energys vedkommende med onsdagens kamp i Gentofte Skøjtehal mod Gentofte Stars, som starter klokken 19.00.

– Der sidder stadig lidt jetlag i kroppen, men ellers er vi alle klar, fortæller målmand Nicolaj Henriksen, som fik debut på det danske A-landshold. Også backen Phillip Bruggisser og forwarden Søren Nielsen repræsenterede Esbjerg Energy på turen. – Det var stort for mig, at debutere for Danmark. Det var noget af en oplevelse, også i forhold til det at gæste Sydkorea. Udtagelsen var en tillidserklæring og et klap på skulderen til mig fra landstræneren og det glæder mig rigtigt meget, fortsætter den 21-årige Energy-keeper.

Under landsholdsdebuten mod Japan havde Nicolaj Henriksen mulighed for et gensyn med en tidligere Energy-keeper. – Ja, det var Yutaka Fukafuji, som stod i Japans mål. Det var sjovt at se ”Fuji” igen, så vi fik en god snak både før og efter kampen, smiler Henriksen.

Esbjerg Energy har besejret Gentofte Stars to gange hjemme i Granly Hockey Arena, hvor det blev til en 5-2 sejr i oktober. I december vandt vestjyderne 4-3 efter forlænget spilletid og straffeslag.

I Gentofte vandt esbjergenserne i november med 3-2 efter ”overtime”, men måtte i januar se sig slået med 2-1 ligeledes efter forlænget spilletid.

– Vi ved, at Gentofte er et solidt og godt spillende hold. De er dygtige defensivt og giver ikke mange chancer væk, så vi skal udnytte de chancer som vi får. Vi skal spille disciplineret og tålmodigt i vores defensiv, for Gentofte har spillet godt på hjemmebanen hele sæsonen, forklarer assistent-træner Thor Dresler fra Esbjerg Energy. – Gentofte har sikret sig rigtigt mange point hjemme i Gentofte Skøjtehal, så det bliver da en svær kamp, men vi er i gang med en positiv udvikling af holdet i øjeblikket. Den skal vi holde godt fast i, så vi kan hente endnu flere point, understreger den 37-årige assistent-træner.

– Det er nogle vigtige kampe her op til slutspillet. Pointene er vigtige, så det skal nok blive en god kamp i Gentofte. Det er aldrig nemt derovre. Vi kender styrken af Gentoftes defensiv og det er vanskeligt at score mod dem, konstaterer Nicolaj Henriksen.

– Vi forventer, at have samtlige spillere til rådighed til kampen mod Gentofte. Ingen ved hvad dagen bringer, men vi håber at Jannik Christensen, David Lidström og Niklas Andersen er tilbage og også nytilkomne Jordan Knackstedt er disponibel, slutter Thor Dresler.

Thor Dresler. © Photo: M. Andersen