HockeyNyheder

Energy forlænger aftalen med dansk back-profil

Pressemeddelse:

Esbjerg Energy forlænger samarbejdet med den 24-årige back Jannik Christensen. Vestjyden returnerede sidste år til hjembyen og barndommens skøjtehal efter et enkelt år i East Coast Hockey League.

– Jannik er en rigtig dygtig fysisk spiller. Han er god defensiv og er udstyret med et rigtigt godt skøjteløb. I Esbjerg er vi dog overbeviste om, at der stadig er et godt udviklingspotentiale i Jannik, så han er en rigtig god dansk back, som mange ligamandskaber gerne ville have haft fingrene i. Så vi er rigtigt glade for at kunne lave en toårig aftale med Jannik, der sikrer kontinuitet på vores back-linje, fortæller bestyrelsesmedlem Søren Mathiasen fra Esbjerg Energy.

Jannik Christensen har spillet mere end 200 kampe i Metal Ligaen og har samtidigt erfaring fra såvel svensk som fra amerikansk ishockey.

– Jeg forventer to år, hvor vi skal præge toppen af dansk ishockey, ligesom Esbjerg har gjort i de to foregående sæsoner. Så forventer jeg at kunne udvikle mig en hel del personligt og ikke mindst vinde et par guldhjelme mere, understreger Energy-backen. – Jeg har valgt at takke ja til en toårig aftale, for at få lidt ro på karrieren. Starten på sidste sæson var lidt turbulent, hvor jeg egentligt skulle have været til USA men ikke kom det. Så det var vigtigt at få fastlagt fremtiden. Samtidigt ønsker jeg at påbegynde en uddannelse og det er vigtigt at kende den nærmeste fremtid, når man starter på en uddannelse, fortsætter Jannik Christensen.

– Janniks internationale erfaring fra Sverige og USA kan ikke bare benyttes på isen, men i mindst lige så høj grad udenfor, for vort mandskab er et internationalt hold. Vi sluttede sidste sæson med at have otte spillere med udenlandske pas og den erfaring og professionalisme Jannik hentede i East Coast Hockey League, kan nu benyttes i vort omklædningsrum. Så det betyder også noget for os, at Jannik tidligt har været ude og gøre sig erfaringer, forklarer Søren Mathiasen.

Den 185 cm høje vestjyde debuterede i sæsonen 2007/08 for EfB Ishockey. Repræsenterede så i 2010/11 Frölunda og spillede i sæsonen 2014/15 for Quad City Mallards i East Coast Hockey League. Sidste sæson var Jannik Christensen en del af det Energy-mesterskab, der kunne løfte pokalen.

– Jeg håber at kunne bidrage med de samme ting, som jeg altid har gjort. Hårdt arbejde og solidt defensivt spil. Jeg vil stadig gøre hvad der skal til, for at vinde ishockeykampe og så håber jeg på, at kunne bidrage lidt mere offensivt. Her vil jeg gerne tage et lidt større ansvar i de to kommende sæsoner, slutter Energy-profilen.

©Photo:M.Andersen

©Photo:M.Andersen