Martin Jørgensen

Det store Nikolaj Ehlers show i WJAC 2014

[caption id="attachment_40245" align="alignright" width="190"]World Junior A Challenge World Junior A Challenge[/caption]

Danmark er godt kørende, vores målmænd står rigtig godt, vi er gode i under og i overtal, og Nikolaj Ehlers er fra en anden planet. Efter den fine sejr over Canada West søndag, var det i nat den russiske bjørn der stod på menuen for de danske løver.

Men det blev russerne der startede bedst, og efter 7 min. var det Mikhail Vorobyov det scorede til 1-0. Det holdt så til lige inden pause teen, for efter at Mathias Lassen havde clearet zonen i undertal, får Nikolaj Ehlers en heldig retur, og stryger alene mod mål, og han ligger den uden problemer under den russiske keeper til 1-1, Lassen bliver noteret for en assist på målet.

I 2. periode, er danskerne lidt mere i kontrol og vinder skud statistikken med 11-7. men der bliver ikke scoret i nogen af enderne.

3. periode er næsten kun lige kommet i gang, før danskerne er i overtal, og det er normalt ikke en chance Nikolaj Ehlers lader gå forbi sig, og det skulle det heller ikke være i dette tilfælde. Ehlers faker slagskuddet og smutter forbi en russisk forsvar spiller, og sender pucken op over handsken på den russiske keeper til en 2-1 føring, Matthias Asperup og Marcus Nielsen stod for assisten på målet. 5 min. senere er det så russerne der kommer på 2-2 på mål af Denis Guryanov. Så blev der stille i de næste 10 min, men når nu man kan skrive Nikolaj Ehlers på holdkortet er der altid en chance for at der sker noget spektakulært og ganske rigtig, Sonny Hertzberg sender en lang pasning op til Ehlers, der først finter pucken mellem sin egne ben, så rundt om den russiske back og derefter op i nettaget i det russiske mål.

Det sådan man laver et ægte hattrick, og så foran et publikum der primært består af NHL scouts og lige inden et forestående VM i hockeyens hjemland, helt suveræn aktion af Nikolaj Ehlers. Det bliver til en scoring mere, da Anders Krogsgaard i undertal i de døende sekunder, sender pucken fra egen zone, ned i et tomt russisk mål til en flot 4-2 sejr til de danske drenge.

I nat havde vi George Sørensen på mål, og med 28 redninger på 30 skud havde han en flot aften, med en rednings procent på 93.3%.

Torsdag gælder det så semifinalen mod vinderen af kampen mellem USA og Canada East i nat.