Jytte

Det lange referat fra Pirates-SønderjyskE

Logo - AalborgDet var en tæt kamp i Gigantium i aftes, hvor de godt 1700 tilskuere fik ikke mindre end 7 mål at varme sig på.

Begge hold lagde ud i et godt tempo. Først havde Overmark og Eskesen skud på Mustokov, og kort efter blev Jeff Franzee beskudt af Coyle og Vaskivuo. Vojens Patrick Asselin var i hopla hele kampen, og han var meget tæt på at score efter 5 minutters spil. Mustokov måtte lave en lynhurtig sideforskydning og endte næsten i spagat for at forhindre pucken i at glide ind.

Derefter fik de røde en dobbeltchance, hvor Alexander Jensen ikke fik scoret på Frazee, og derefter havde SønderjyskE et længere angreb i den anden ende.

SønderjyskE fik deres første powerplay, og de fik hurtigt stillet op. Først var Kim Lykkeskov og dernæst Jonas Hansen helt fri med den velspillende Mustokov i ålborgensernes mål. Det blev med det samme til endnu et powerplay til sønderjyderne, da Magnus Leth Nielsen røg i straffeboksen lige som Aalborg pirates var blevet fuldtallige igen. Piraterne fik etableret deres boks igen, og begge hold viste gode specialplays.

Spillerne fra Vojens havde nu bidt sig godt fast i de rødes zone og Mustokov kæmpede bravt i målet. Han var inden kampen blevet udnævnt som månedens spiller, og han viste sit værd i aftes. Piraterne overvandt presset, og de scorede første mål i kampen, da Francis kæmpede sig alene igennem det blå forsvar og hamrede pucken i mål uden chance for den amerikanske målmand.

Piraternes 1-0 føring holdt blot 1½ minut, så udlignede Asselin for sønderjyderne til 1-1 på et mål meget lig det første mål. Og den stilling gik spillerne også til pause på.

I anden periode havde piraterne et lille spilovertag, hvor det var gæsterne som, også på grund af div. powerplays, havde mest spil i den første del af kampen.

På to minutter havde Aalborg pirates hele 6 skud på mål, og det sidste var en scoring af deres bedste back i aftenens kamp, Nicholas Jensen. 2-1 til hjemmeholdet, men jublen i Gigantium havde knap lagt sig før Vojens fik udlignet igen. Mustokov var tosset på sit forsvar, fordi Lykkeskov og Asselin kunne stå alene på hver side af ham, og imens kunne Cory Quirk så sende pucken i netmaskerne til 2-2.

Minutterne efter var præget af hurtigt spil og afslutninger fra begge hold, bl.a. et stolpeskud til Vojens og et længere velspillet angreb af piraterne, hvor de var tæt på at score et par gange, men Vojens forsvaret kæmpede godt imod.

Martin Eskildsen lavede en interference på Aalborgs keeper bag mål, og dermed fik Aalborg deres første powerplay, men det varede ikke længe, så blev Nicholas Jensen udvist, og den udvisning kunne de nordjyske fans bestemt ikke se, så der var højlydte protester. Da begge hold igen var fuldtallige afsluttede Mads Bødker et par gange, og Christian Nordentoft var tæt på en scoring for piraterne. Helt sidst i perioden gav en Vojens spiller den 17-årige Tobias Ladenhoff en ublid tur i banden. Ladenhoff fik hurtigt hjælp fra Nicholas Jensen, som ikke ville finde sig i, at hans unge holdkammerat skulle have skrammer. Men mere blev der ikke ud af situationen. Således kunne piraterne starte 3. periode med en overtalssituation.

Powerplayet blev hurtigt sat op og tredje periode var blot ét minut gammel, da kaptajn Brine modtog den sorte skive fra Bjarke Møller, og Brine sendte piraterne i front for 3. gang.

Igen, igen udlignede SønderjyskE ret hurtigt, det var det igen førstekæden, men med Lykkeskov som målscorer. Vojens bed sig fast og havde det meste af spillet i resten af kampen, og to minutter før tid scorede Kim Lykkeskov til 3-4, derefter lukkede de ned for de røde, som selvom de trak målmanden ud, ikke fik udlignet.

Det var en spændende kamp, med små nærkampe, mange mål og godt tempo som SønderjyskE trak sig sejrrigt ud af.