HockeyNyheder

Dan Ceman: Spillerne gav alt hvad de havde i sig

SønderjyskE tabte, nøjagtigt lige som kamp 5, også kamp 6 i overtiden og var dermed ude af sæsonens kamp om medaljer.

Efter kampen var kontrasterne store nede i spillertunnelen. Der var fest hvis man kiggede til venstre ned af gangen imod Esbjergs omklædningsrum og kiggende man til højre, var der tavshed, forstenede ansigter og spillere der gik hvileløst rundt hver for sig. Der var ingen der sagde et ord.
De kritikere der i løbet af sæsonen har klandret truppen for ikke at yde nok, skulle have set disse skuffede unge mænd i øjnene – så ville ingen have tvivlet et eneste sekund på at de havde givet alt hvad de havde i sig.

Undertegnede mødte Tyler Gotto, der var på vej ud på isen en sidste gang i den lyseblå spilledragt. Et håndtryk og et par hurtigt udvekslet ord, men man vidste at det her var ikke en mand der havde lyst til at sætte ord på sine følelser i dette øjeblik.

Selv iblandt de normalt så veltalende skribenter og fotografer, blev der ikke sagt ret mange ord. Alle, uden undtagelser, i den højre side af tunnelen, var mærket af situationens alvor.

Efter en lille times tid og lidt småsnakken i krogene, stødte vi på cheftræneren Dan Ceman.

Topprofessionel som altid, tog han sig tid til en snak på hans kontor, længst nede af gangen til højre.

Dan hvordan har man det her lige umiddelbart efter at have tabt kamp 6 og nu være ude af kvartfinalen?

Vi er selvfølgeligt ekstremt skuffet lige nu, men som jeg også lige har sagt til spillerne, så skal de ikke gå med bøjet hovedet. De gav alt hvad de havde i sig og præsterede et fantastisk comeback idag og gjorde en god figur serien igennem.

Man taler altid om en tæt serie, men her var vel en af de allertætteste?

Ja det her var godt nok tæt. Holdene lå godt til hinanden og set over alle 6 kampe, så var der jo pratisk talt ingen forskel. Det var de berømte små marginaler der gjorde det. Der var flere nøglesituationer der bare ikke gik vores vej. 2 overtidsafgørelser. I sådanne tætte serier skal pucken en gang imellem hoppe din vej. Men igen, så synes jeg holdet spillede en flot kvartfinaleserie.

Vi kommer ikke udenom at SønderjyskE, som set over serien kom frem til flest afslutninger, ikke fik scoret nok mål.

Nej det er korrekt. Vi fik ikke nok ud af vores chancer. Harrison Reed har været igennem en hård periode, Derek Damon som spillede fantastisk de første 3 kampe i serien, røg i sygdom og tabte 4 kg inden kamp 5, stillede op uden at have spist i 2 døgn og måtte træde til da vi mistede Hobbs i kampen i Esbjerg. Thomas Spelling var uheldig at brække en finger på sin højre hånd, hvilket gjorde han ikke kunne skyde ordentligt, men trods det spillede han samtlige kampe uden at klage og bidrog med det han kunne. Det afkræver respekt. Thomas er altså en ægte kriger.
Så var der selvfølgeligt også folk der steppede op. Danny Hobbs spillede en flot serie. Greg Gibson gjorde det godt i serien og spillede helt fantastisk i de sidste 2 kampe. Joni hev nogle kæmpe redninger frem serien igennem.

Nu nævnte du Joni Myllykoski. Man må vel også sige at hans kollega i den anden ende Nikolaj Henriksen spillede en super serie, måske endda spillede lidt over evne?

Ja Nikolaj stod jo ganske enkelt en fænomenal serie. Vi har vel ikke set noget ligende siden Frederik Andersen sluttede af i Frederikshavn. Han holdt helt klart Esbjerg inde i de kampe hvor vi havde spilovertaget, men vi må også sige at Esbjerg spillede godt og var utroligt gode til at udnytte de chancer de fik.

Nu venter der SønderjyskE træneren nogle dage med samtaler med bla. sportschef Kim Lykkeskov og spillertruppen – inden at planlægningen af den kommende sæson kan gå igang.

©Photo:A.Stollig