Carsten Vejergang

Blue Fox vandt et tæt opgør.

Et spændende opgør har vi i vente i Scanel Hockey Arena, hvor et stærkt Blue Fox mandskab kommer på besøg i Frederikshavn. De to hold har delt de første to kampe de mødtes, med en udesejr hver, så hvem får den berømte håneret i aften.

Det blev en medrivende kamp, de 1672 tilskuere var vidne til. Gæsterne fra Blue Fox vandt kampen med 2-1 i Scanel Hockey Arena, og her var især Lubos Pisar i gæsternes mål i særklasse. Flere gange måtte han redde sine holdkammerater, og det gjorde han dygtigt igennem hele kampen. I anden periode var White Hawks klart bedst. Her kom de med bedre fart, men Pisar kunne de ikke overliste. Tredje periode var mere lige, dog var det her Pisar viste klasse, da han klarede flere 100% chancer, som førte til den midtjyske sejr. Så stilen med udesejre i de to holds indbyrdes opgør fortsatte altså.

1.Periode: En meget lige periode, som gav gode chancer i begge ender. Et enkelt powerplay fik vi også, og det var til Blue Fox, hvor Adam Miller var udvist. Det fik midtjyderne dog ikke noget udbytte af, men det var dog dem der fik scoret det enlige mål i de første 20 minutter. Patrick Madsen skød fra blueline, og inde foran stod farlige Petr Kalus, og rettede pucken af, og via WH-backen Kasper Kristensen, gik skiven ind bag Joe Fallon efter 10:29 til 0-1. Det gav et lille pres fra gæsterne, som WH dog fik klaret sig ud af. White Hawks kom til store chance, men Pisar var klar i gæsternes mål - men uafgjort havde nok været mere retfærdigt, men så skal skarpheden og kynismen være mere til stede hos White Hawks spillerne, end tilfælde var.

2.Periode: Det var et forandret WH mandskab vi fik  i denne periode. Der var meget mere fart over skøjterne, men kynismen manglede stadig hos hjemmeholdet-bedst illustreret ved, at Meyer i en fri situation, valgte en pasning, som så flød ud i sandet- det virkede som om at respekten for Pisar var lidt for stor. Adam Miller stod alene med Pisar foran mål, og i stedet for at afslutte, blev det til ingenting med en pasning ud i det blå. Dog flød spillet bedre for vendelboerne, som skabte rigtig mange chancer, men Pisar klarede for Blue Fox, som var farlige på de hurtige kontraer, som der altid opstår i kampene. Hjemmeholdet fik et enkelt powerplay, men selvom pucken blev kørt godt rundt i zonen, og der blev afsluttet godt, så forblev det ved 0-1 til Blue Fox efter 40 minutters god underholdning i Scanel Hockey Arena.

3.Periode: Vi fik endnu en hæsblæsende periode i det nordjyske, med en gyserafslutning. Gæsterne startede bedst og kom hurtigt frem til første chance ved Brad Schell, som var tæt på efter 25 sekunder af tredje perode, men Joe Fallon klarede hos hjemmeholdet, og i hele kampen gjorde den canadiske keeper sit til at holde WH inde i kampen. Hos Blue Fox viste slovakiske Pisar høj klasse og klarede 4 kæmpe chancer i rap, hvor hjemmeholdet havde presset Blue Fox. Inden da, havde Blue Fox bragt sig på 0-2 i powerplay, og her var det Victor Öhman, som sammen med Brad Schell, fandt en fri Henrik Eriksson ved venstre stolpe efter 47:41. Tiden arbejde for midtjyder, og med 2 minutter tilbage tog WH time-out, og satsede med tomt bur. Det gav bonus, da Mathias Bau i to omgange tæt under mål reducerede efter 58:24 til 1-2. Så fik vi et sidste forsøg fra hjemmeholdet, men en mislykket pasning, gav Blue Fox en chance, så Steve Birnstill måtte bruge nødbramsen, og ud i to minutter, dermed kunne midtjyderne kører sejren hjem på 1-2.