Sabine Egholm Jensen

Blodig gyser i Granly Hockey Arena

Fredag d. 13, og der var lagt op en gyser af en kamp, det var vigtige point der kunne hentes specielt for de forsvarende danske mestre, som mangler det sidste for at holde afstanden til gæsterne som ligger på 9 pladsen.

Esbjerg Energy kom bedst fra start, dog ligner det på ingen måde det gode spil de tidligere har haft. Rødovre Mighty Bull tog hurtigt kampen op, og fik Esbjerg Energy til at begå flere fejl. 1 Periode var meget plaget at fejl fra begge sider og spillet oftest rodet. Det virkede ikke til at der var noget der ville lykkedes for drengene på isen. Et par uhyggeligt situationer foran målene, og endelig lykkedes det Andreas Grundtvig at skyde pucken i målet, 0-1. Et skud på mål, og derefter blev det Jared Knight der skød pucken i målet 1-1.

En kedelig og rodet 1.periode endte 1-1.

2. periode skulle vise sig at være et større mareridt på udvisningen fronten. En periode der ellers startede stille og roligt, med langsomt men lidt rodet spil og nogle gode skud på målet, endte ud i det rene udvisnings mareridt. 2.periode endte med 35-33 udvisnings minutter, dog har Mathias Asperup og Niklas Andersen nappet hver 5+20 minutter efter en slåskamp. Og en udvisning til Jannik Christensen, Slashing fik konsekvenser for Esbjerg Energy. Kasper Jensen udnyttede overtals situationen, og bragte derved Rødovre Mighty Bulls foran 1-2. Udvisninger til Ryan Martindale 2+2 min og Jannik Karvinen 2 min, gjorde at der spilles 4 mod 4 til perioden fløjtes af og 1 minut ind i 3. periode.

En periode præget af fejl, slåskampe og udvisninger endte 0-1 til Rødovre Mighty Bulls.

3. Periode fik alle fans op af sæderne, de danske mestre svarede igen allerede fra start. Tyler Fiddler scorede i undertal periodens første puck i mål, 2-2. Esbjerg kom tilbage med det hurtige og mere præcise spil, som er set i de foregående kampe. Rødovre kæmpede videre, men Esbjerg viste sig fra deres bedste side og udnyttede alle de fejl de kunne komme til. Kodie Curran scorede periodens 2 mål, og bragte Esbjerg Energy foran 3-2. I mellem 2 og 3 mål, fik Søren Nielsen en puck i hovedet og måtte derfor et hurtigt smut ud og få stoppet næseblodet, før han igen kunne spille med. Jared Knight bragte Esbjerg Energy foran 4-2. Udvisning 2+2 (+20) min til Andrey Christyakov og kort efter Jannik Karvinen gav Esbjerg Energy store fordele med en 5-3 situation, der gik knap 1 minut efter udvisningen til Jannik Karvinen før Tyler Fiddler igen skyder pucken i målet 5-2. Steffen Klarskov fik kampens sidste skud på mål, han tog turen alene mod Nikolaj Henriksen som sikkert reder, og derved holder Esbjerg Energy foran 5-2.

Perioden endte 4-0, en mere spændende periode rent spillemæssigt hvor tingene ikke rigtig ville lykkedes for gæsterne.

Esbjerg Energy hentede nogle vigtige mål i 3. periode, som sikrede dem sejren. Efter 2. små kedelige perioder, rent spilmæssig.

Man of the Match: Sune Hjulmand, som oveni også i denne uge fik titlen som far.

Kampen i tal
Tilskuere:  1213

Esbjerg Energy – Rødovre Mighty Bulls 5-2 (1-1, 0-1, 4-0)

16:20   0-1      Andreas Grundtvig 22 (Morten Andreasen 20, Kasper Jensen 18) EQ

19:04   1-1      Jared Knight 10 (Kodie Curran 4, Anders Krogsgaard 2) EQ

31:24   1-2      Kasper Jensen 18 (Jannik Karvinen 3, Steffen Klarskov 91) PP1

41:18   2-2     Tyler Fiddler 90 (Kodie Curran 4, Brock Nixon 19) SH1

45:05   3-2     Kodie Curran 4 (Søren Nielsen 24, Sune Hjulmand 20) EQ

49:22   4-2     Jared Knight 10 (Lasse Bang 17, Jeppe Holmberg 23) EQ

57:38   5-2     Tyler Fiddler 90 (Sune Hjulmand 20, Jeppe Vinther 69) PP2

Udvisninger: EE 37 min. RMB 61 min

Skudstatistik: 41-26 (11-8, 17-8, 13-10)

[caption id="attachment_46858" align="aligncenter" width="502"] ©Photo:M.Andersen[/caption]