Jesper B. Korndal

Andersen & Ducks én sejr fra Stanley Cup finalen

Honda Center dannede en intens ramme for kamp 5, mellem hjemmeholdet Anaheim Ducks og Chicago Blackhawks i Western Conference finalen.

Hjemmeholdet virkede opsat på at revanchere nederlaget fra forleden, Ducks satte sig tungt på starten og blev belønnet tidligt på en scoring af Cam Fowler. Kort efter blev det 2-0 på en styring af Ryan Kesler der totalt snød Corey Crawford. Blackhawks havde svært ved at komme ind i kampen, og vores Danske playoff profil Frederik Andersen, havde en meget rolig første periode med blot 3 skud imod sig. Crawford i den modsatte ende havde derimod sit at se til, og det skulle blive endnu værre for udeholdet, da Sami Vatanen bragede 3-0 ind, med 5 minutter igen af en hæsblæsende første periode.
Anden periode startede med en reducering af Teuvo Teravainen, et mål hvor Andersen mildest talt ikke så heldig ud. Målet gav udeholdet tro på tingene og de fik overtaget, men Ducks fik fightet sig tilbage og spillet begyndte at bølge frem og tilbage. Men med blot 25 sekunder tilbage af perioden reducerede Brent Seabrook yderligere og dermed var føringen for Ducks skrumpet til 3-2 inden sidste periode.
Tredje periode fortsatte med Blackhawks der pressede på for udligningen, og Andersen i målet havde rigeligt at se til, hjemmeholdet begyndte dog at svare igen og Crawford måtte også diske op med flere solide redninger. Men på et flot gennemspillet mål gjorde Patrick Maroon det til 4-2, en scoring der udløste ekstatisk jubel hos hjemmepublikummet.
Med under 2 minutter igen, kom der fornyet spænding da kaptajnen Jonathan Toews slyngede den ind bag Andersen til 4-3, og det blev endnu vildere da Toews med 37 sekunder igen udlignede til 4-4 på endnu et mål hvor Andersen ikke så for heldig ud.
Så der måtte OT til nok engang, her blev Matt Beleskey helten for Ducks da han afgjorde kampen efter kun 45 sekunders overtid.
Dermed er stillingen 3-2 samlet i serien, og Frederik Andersen mangler nu bare én sejr fra at komme i Stanley Cup finalen, som kun den anden Dansker nogensinde. Jannik Hansen er indtil videre den eneste der har prøvet det, da han med sit hold Vancouver Canucks tabte til Boston Bruins tilbage i 2011.