Finn Faigh

Aalborg Pirates tæt på play-off!

Aalborg Pirates spillede sig tirsdag aften meget tæt på de forestående play-off kampe, da holdet hjemme i Gigantium Isarena besejrede de nærmeste forfølger fra Herlev Eagles med 3-0, og dermed er Aalborg Pirates nu hele 12 point foran sjællænderne på 9. pladsen, og samtidig er aalborgenserne klart bedre i indbyrdes opgør mod Herlev Eagles, så det ligner allerede nu, at Herlev Eagles og Gentofte Stars Unibet slutter på henholdsvis 9. og 10. pladsen i Metal-Ligaen.

Set over hele kampen tirsdag aften i Aalborg så var sejren til hjemmeholdet fuldt fortjent, hjemmeholdet var lige den tand skarpere, og bedre end det gæstende hold, dog skal det nævnes, at det ikke blev en nem opgave for aalborgenserne, og stor ros til Herlev holdet som på intet tidspunkt gav op, og svarede rigtig godt fra sig, men Ervins Mustukovs i Pirates målet havde valgt en aften, hvor han bare ikke ville lade sig passere.

Aalborg Pirates havde i startopstillingen, noget overraskende, en ny finsk forward, Joonas Koskinen med, en spiller som kommer fra tyske ERC Sonthofen 1999 der spiller i den 3. bedste tyske række, og finnens forhåbninger er nu, at han kan spille sig til en kontrakt på næste sæsons Aalborg hold, og det Joonas Koskinen viste i sin første kamp i Aalborg ser dog også lovende ud, idet finnen i sin debut kamp scorede to af Pirates tre mål, og i øvrigt spillede en udmærket kamp.
Er denne finske forward målscoren som vi har ventet på i Aalborg?

Efter en noget begivenhedsløs første periode, ganske vist blev der fra begge mandskaber skudt meget på mål, men ikke noget der voldte de store problemer for de to velspillende målmænd, Ervins Mustukovs i Pirates målet, og Trevor Koenig i Herlev målet, og spillet her i første periode virkede meget nervøst fra begge mandskabers side, hvilket var forståeligt nok, kampens betydning taget i betragtning, ja så kom der mere intensitet i kampen fra anden periodes start, der var nu kommet mere fart over de to hold, og der var rigtig gode forsøg i begge ender af banen, og efter ca. 11½ minuts spil af perioden kom forløsningen for hjemmeholdet, da nytilkomne Joonas Koskinen kunne sende pucken i nettet, efter flot opspil af Sebastian Ehlers og Matt Francis, og på trods af gode forsøg til begge hold blev det ved de 1-0 til hjemmeholdet efter anden periode.

I tredje periode var det som om at hjemmeholdet ville forsøge at køre en smal sejr hjem, hvilket er uhyggelig farligt i netop ishockey, og det blev til gode forsøg fra det gæstende hold, der til tider fik lagt lidt pres på hjemmeholdet, dog virkede gæsterne ikke helt skarpe, eller farlige, og i stedet for en udligning blev det efter ca. 6 minutters spil af perioden 2-0 til hjemmeholdet, og igen med Joonas Koskinen som målscorer.
Efter scoringen var der rigtig gode forsøg til sjællænderne for reducering, og når man ved hvor hurtigt det kan gå i ishockey, ja så tror jeg ingen i Gigantium Isarena følte sig helt sikker på sejren, før Alexander Jensen, med ca. 1½ minut tilbage af perioden kunne score i tomt mål, på et tidspunkt hvor gæsterne havde taget keeperen ud i en desperat satsning, i øvrigt et fantastisk mål af Pirates spillere som skøjtede fra to Herlev spillere, og næsten fra baglinjen satte pucken op i net taget.

Der er nu lagt op til to brag af hockeykampe for det nordjyske publikum, når de to lokal rivaler fra Aalborg Pirates og Frederikshavn White Hawks tørner sammen i to kampe på to dage.
Torsdag aften drager aalborgenserne til Frederikshavn, og fredag aften er det så aalborgenserne der ligger is til, når White Hawks gæster Gigantium Isarena, i øvrigt en kamp som sendes direkte på tv 2 Sport, men husk nu – hockey skal opleves live.

Aalborg Pirates – Herlev Eagles = 3-0. (0-0, 1-0, 2-0).
Mål.: 31:32 min. 1-0 Joonas Koskinen, ass. Matt Francis & Sebastian Ehlers, 46:15 min. 2-0 Joonas Koskinen, ass. Alexander Jensen & Matt Francis, 58:22 min. 3-0 Alexander Jensen, uass.