Thomas

Ung dansker går utraditionelle veje

Danske Lukas Bach Nielsen har valgt en noget utraditionel vej, hvor de fleste skifter tilværelsen fra de Danske ungdomshold ud med en plads på ungdomshold i Sverige og Nordamerika, har Lukas Bach Nielsen valgt en hele anden vej.

Han tog til Schweiz før sæsonen 15/16 for at spille for Zug og har været der lige siden, en aftale der kom i stand via en tidligere Dansk landsholdsspiller.

- Heinz Ehlers som bor i Schweiz, havde nogle gode kontakter til Zug og han gjorde mig opmærksom den regel de har i Schweiz der siger, at hvis du har spillet 5 år i Schweiz inden du er 20 år, så får du licens i landet. Derfor skulle det være – da jeg var 15 år. Det var også lidt af et valg at tage, og så stå på egne ben i et fremmede land uden engang at have sluttet folkeskolen.

De 2 sæsoner er netop blevet forlænget med 3 sæsoner mere, det ser ud til at du er godt på vej mod din licens.

- Jeg skal spille på Zug´s U20 hold, som er i bedste række i Schweiz. Udover NLA har Zug også NLB, og jeg har en mål der lyder på at få kampe der, Men da NLB kun må have 2 udlændinge, er det svært at få plads på et seniorhold i Schweiz. Derudover har jeg nogle mål med landsholdet jeg håber jeg kan få indfriet.

Hvordan er hockeyen dernede sammenlignet med den i Danmark?

- Niveauet er en del højere end i Danmark. Næsten alle kampe er tætte og man bliver derfor presset hver uge. Og det kan jeg mærke hjælper mig i min udvikling som ishockeyspiller

Går du i en eller anden form for skole dernede?

- Det første år gik jeg i skole – nu er jeg tilknyttet et firma, hvor jeg arbejder 3 gange om ugen 4 timer om dagen. Samtidig skal jeg i gang med en dansk uddanelse via nettet.


Hvad med at bo dernede, bor du privat eller hvad?

- Jeg bor ved en familie – og det skal jeg også den kommende sæson. De har været en kæmpe hjælp især i den første sæson hvor alt var nyt, havde jeg brug for nogle rammer angående de praktiske ting. De arbejder meget men forsøger at se så mange kampe så muligt, så på den måde støtter de mig også sportsligt. Nu føler jeg mig ældre og mere moden i min væremåde i form af planlægning osv, så ser mig selv i en lejlighed efter den kommende sæson.

Hvad er dine hockeydrømme?

- Det er at spille i NLA om 3 år.

Lige nu følger han sommertræningen, hos Martin Thimm hjemme i Aalborg, som har specialiseret sig i netop denne diciplin, sammen med flere af metalliga spillerne fra forskellige klubber.

- Jeg har haft en god sommertræning og fået nogle kilo på kroppen, så jeg føler mig klar til en god og forhåbentlig skadesfri sæson.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER