Martin Meinertz

CHL overblik fra weekenden

Lørdag og søndag, blev der afviklet hel 15 kampe i CHL da game day 2 blev skudt igang, og Hockeymagasinet giver dig her det fulde overblik.

Lørdag

I gruppe D tog ERC Ingolstadt imod ZSC Lions Zurich, og her trak schweizerne sig ud med en sejr selv om det dog var tyskerne der kom bedst fra start med den første scoring ca. midt i 2. periode. Her efter satte gæster sig totalt på kampen, og trak en sejr i hus på 1:4 (0-0, 1-3, 0-1).

Link til sammendrag HER

I gruppe J skulle norske Stavanger Oilers følge på den flotte sejr i første kamp, og tog imod HC Pilsen. Gæsternes Dominik Kubalik udmærkede sig med 2 mål og 1 assist, mens Miroslav Indrak scorede det sidste og lavede en assist i den samlede sejr på 0:3 (0-0, 0-2, 0-1).

Krefeld Pinguine med Patrick Galbraith skulle hjemme forsøge at slå Vitkovice Ostrava i gruppe E. Tyskernes træner Franz-David Fritzmeier roste en sprudlende Patrick Galbrait i buret, som stoppede alle 30 skud fra gæsterne, så hjemmeholdet med 2 mål i de sidste 7 min, endte de med den samlede sejr 2:0 (0-0, 0-0, 2-0)

Gruppe N bød på opgøret mellem KalPa Kuopio og Skelleftea AIK, og her var det gæsterne der nuppede en sejr på 1:2 (0-0, 1-2, 0-0), hvor alle 3 mål blev scoret inden for 11 min i 2. periode.

I gruppe P gæstede Sheffield Steelers, Red Bull Salzburg. Og her var hjemmeholdet absolut ikke særlig gæstfrie og gav englænderne en lussing af vestjyske dimensioner. Red Bull Salzburg bankede Ervins Mustukovs, Tyler Mosienko og resten af Sheffield Steelers 8:1 (1-0, 3-1, 4-0). Hjemmeholdet fik 38 skud ind på Mustukovs, hvor altså 8 af dem glem forbi ham og ind i rusen. William Thomas var den helt store stjerne, da han nettede 4 gange.

I gruppe M skulle HC Kosice op imod Black Wings Linz, og her kom gæsterne på tavlen med en sejr, efter nederlag i den første kamp. Gæsterne sejrede med 2:3 (0-0, 2-2, 0-1).

Fribourg-Gotteron tog hjemme imod Mads Christensen og resten af Red Bull Munich. Det var ikke danskerklubbens aften, der selv om de vandt skudstatistikken 22-32 endte med at tabe 3:0 (1-0, 1-0, 1-0) Årsagen til dette var i den grad hjemmeholdets keeper som gentagende gange måtte rede kastanjerne ud af tyskernes offensiv.

Søndag

Hjemme i Tjekkiet tog Bili Tygri Liberec imod Lorenskog IK i gruppe H, og her nappede tjekkerne en sejr efter OT. Alle 3 perioder var helt lige, og kun nordmændenes keeper holdt udeholdet inde i kampen og sikrede dem det ene point. Efter de 3 perioder lød skudstatistikken 40:10, men resultatet endte på 4:3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0).

I den tyske hovedstad spillede Eisbaren Berlin imod SaiPa Lappeenranta i gruppe I, og her kunne tyskerne ikke følge op på det gode resultat fra første kamp. Finnerne kunne efter besøget drage hjem med en sejr på 2:4 (1-1, 0-2, 1-1).  Tyskerne skal ud over isen i næste kamp for at være sikker på videre avancement.

I den tjekkiske hovedstad spillede Sparta Prague hjemme mod Farjestad Karlstad i gruppe O. Tjekkerne så ellers længe ud til at trække det længste strå, men da der manglede ca. 10 min af 3. periode, vendte gæsterne kampen på hovedet, og nettede 2 gange, til kampens resultat 1:2 (1-0 0-0, 0-2)

Dynamo Pardubice fra Tjekkiet tog imod de regerende mestre fra Frolunda Gothenburg, som kom med en sejr i bagagen. 2 gange var mestrene bagud, men kom godt igen og trak kampen til straffeslag som de dog endte med at tabe, så det samlede resultat landede på 3:2 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)

Tredje gang er lykkens gang for tjekkiske BK Mlada Boleslav som endelig gav en sejr mod Vaxjo Lakers, men de måtte dog helt ud i straffeslag før sejren kom i hus. Begge tjekkernes mål faldt i hver sin ende af kampen, da første mål faldt allerede efter 41 sekunder, og det andet 59 sekunder før tid i tredje periode. Det samlede resultat endte på 3:2 (1-2, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0).

Et andet sted i Tyskland spillede Adler Mannheim mod Tappara Tampere i gruppe C. Adler Mannheim skulle forsøge at rette op på nederlaget fra første kamp, og det gav pote. Tyskerne hev en sejr på 4-1 (0-0, 3-0, 1-1) i land, og er godt med i gruppe C.

Gap Rapaces skulle hjemme i Frankrig have besøg af svenske Linkoping HC i gruppe K. Gap Rapaces måtte igen forlade egen is med nedbøjede hoveder efter endnu et nederlag. Svenskerne tog af sted fra Frankrig med en 0:2 (0-1, 0-0, 0-1) sejr pakket ned i kufferten. Nu begynder det for alvor at se problematisk ud for fransmændene.

I den svenske hovedstad tog Djurgården imod franske Rouen Dragons med Adam Miller på holdkortet. Svenskerne var i den grad ikke i gavehumør og dragerne blev sendt hjem til Frankrig med et nederlag på 4:0 (0-0, 1-0, 3-0). Svenskerne overmatchede de slagne franskmænd og vandt skudstatistikken 38-14.