admin

Optakt: AaB - Herning (opdateret)

Jens Nielsen udtaler at der skal trafik foran Hernings mål i aften. Det er præcis det, som der skal til, hvis AaB skal have en sejr i aften. Ikke blot vil det give Timmo problemer med at se skuddene, men det vil give mulighed for at følge afslutningerne op. Herning har altid været gode foran målet i egen zone, hvilket også er en årsag til den gode defensiv hos Blue Fox. Mere trafik skal give succes!

Flere af AaB spillerne lyder positive når de udtaler sig om aftenens kamp, og samtlige nævner at det store nederlag i Herning ikke påvirker dem, Mads Møller siger f.eks. til AaB´s hjemmeside

”I angrebet skal vi også være bedre til at sætte tempo og skyde på mål så opgaven er, at finde takterne fra de to sidste perioder af den syvende kamp mod SønderjyskE frem. Kan vi gøre det tror jeg for alvor på vores chancer, især med hjælp fra en udsolgt arena – det giver altid et ekstra rygstød og betyder meget for os”

Det er desværre ikke helt så let at finde udtalelser fra Herning folkene, men mon ikke at deres selvtillid har nået uanede højder efter en sæson hvor de jo stort set ikke har fået modstand.

Jeg er stadig af den overbevisning af AaB spillerne er bedre spiller for spiller hvis man ser bort fra keeperne, men Herning er i langt højere grad et hold end AaB og så har de jo en helt utrolig god mand i målet.

AaB spillerne skal nok dominere kampen og vinde skudstatestikken men Vestergaard skal have en bedre dag hvis AaB også skal løbe med sejren. Vi tror det bliver lige men skal vi pege på en favorit i dag, bliver det AaB.

Ingen snak om Kristian Vestergaard, han skal nok få lov at vise sit værd i aften, når AaB tager imod Herning i årets 2.finalekamp.

Herning var et gear højere oppe end AaB første kamp, som Blue Fox vandt sikkert 7-2 i egen hule.
Hjemmeholdet fik skabt en føring på 5-0 efter de to første perioder, og tog en lille ”slapper” i starten af 3.periode. Det formåede AaB at udnytte og fik med to scoringer i overtal et lille håb om en uafgjort. Men tættere kom nordjyderne aldrig. Stefan Lassen scorede i stedet til 6-2 med 5½ minut tilbage at spille i. Kevin Marsh scorede til slutresultatet 7-2 inden Herning kunne trække sig som vindere af første kamp.

Nu er det op til AaB at skabe kampen i aften, og de bliver nødt til at komme hurtigere og skapere ud til kampen, hvis de skal gøre sig forhåbninger om en sejr. Som så mange gange før, skal der spilles hårdt men disciplineret, og Asger Krog til helt sikkert følge linien op fra Jacob Grumsen.
I Herning blev det samlet til 28 udvisninger, hvilket naturligvis er alt for højt, set fra begge lejre.

AaB bliver nødt til at spille fysisk, hvis de skal holde Herning fra at få flow i deres spil. Hvis Herning kommer i gang med deres flydende spil, kan det virkeligt blive svært for AaB.

Spillet foran begge mål bliver meget afgørende. Herning er specialister til at rydde op foran eget mål og tilsvarende er de næsten altid repræsenteret med en spiller foran modstandernes mål, når der bliver afsluttet. Ehlers har helt sikkert gjort AaB-spillerne opmærksomme på dette, så vi må se om de kan få bugt med Herning på denne måde.

Spændende bliver det i aften og mit bud vil være uafgjort efter de tre perioder.