Esben

1. Division: Hvidovre tog første stik i mere intenst end kønt drama

Fra Hvidovre:

Endelig kunne spillerne fra Hvidovre og Vojens skøjte på isen til sæsonens første kamp i slutspillet i Division 1. Som de sidste af de i alt 8 deltagende hold, manglede Hvidovre og Vojens at komme i ilden, og det blev ikke kedeligt eller for sarte sjæle, dét, der foregik i Frihedens Idrætscenter. Her kunne godt 500 tilskuere lune sig på en forestilling, der ovenpå en forholdsvis fredelig 1.periode, konstant tiltog i styrke. Hvidovre lagde for med at bringe sig på 1-0, da den tidligere Hvidovre-keeper og nuværende SønderjyskE reserve, Jon Lee-Olsen måtte se sig besejret af Daniel Nielsen, som efter noget rodet spil tæt under mål, endte med at få lagt gummiskiven i netmaskerne. En bedre start på årets slutspil kunne næppe ønskes. Nu var det dog ikke sådan, at Vojens lod sig slå ud, de havde en aldeles stærk trup med til kampen og evnede i perioder at trykke godt på foran Magnus Bo Hansens mål. Og da Hvidovre ikke fik sendt en puck ud af farezonen til trods for muligheden var til stede, blev det 1-1. En returpuck landede på bladet af en Vojens-mand, der forholdsvist let kunne udligne. Hvis man ser på perioden som helhed, var det Vojens, der skulle være mest tilfredse med den uafgjorte stilling. Hvidovre havde flere gode bud på flere mål, men hverken held eller marginaler talte for alvor i hjemmeholdets favør.

Mindre intenst blev det ikke i 2.periode, hvor Hvidovre fortsatte med at trykke godt på. Gæsterne var ikke ufarlige på deres kontrastød, men generelt var det Hvidovre, der som hjemmehold tog taktstokken og dikterede det pæne offensive spil, der var. For meget af det var der egentlig ikke. Langt det meste af spillet endte i fysiske sværdslag, hvor holdene matchede hinanden ganske fint. Dramatisk blev det for alvor, da Anders Bach sendte pucken i mål under et powerplay, dagens dommer Martin Engelhardt signalerede dog til stor undren, at der ikke var mål. Det betød at spillet fortsatte mere end 20 sekunder, før en blokering af Magnus Bo Hansen gav dommertrioen mulighed for at konferere. Det blev essentielt, for der blev peget i retning af midten, mål, og 2-1 til Hvidovre. Der var bestemt ikke tale om en fejldom, da pucken tydeligt var inde og ramme bagstiveren i Vojens-målet. Desværre lykkedes det heller ikke i denne omgang at fastholde føringen. Kort før perioden var forbi, og i den måske mest rodede fase af kampen, fik Marcus Gregersen ikke pucken ud af egen forsvarszone – det kostede. Gæsterne fik ved Martin Eskilsen udlignet til 2-2. Ikke specielt fortjent, men ikke desto mindre en spand koldt vand i hovedet på hjemmeholdet, der stadig var det bedste af de to mandskaber.

Vojens så ud til at være godt tilfredse med stillingen 2-2. De bød ikke ind med mange offensive ideer i 3.periode. De havde ved selvsyn set Jon Lee-Olsen vinde adskillige slutspilskampe for Hvidovre sidste sæson, bl.a. efter straffeslag, så de frygtede næppe den disciplin og lurede kun på fejl fra Hvidovres side, ellers tog de sig til takke med et stramt, defensivt udgangspunkt. Dominansen på pucken blev derfor endnu mere udtalt for Hvidovre i de sidste 20 minutter, men de offensive kræfter havde svært ved at få skabt den afgørende mulighed foran udeholdets mål. Der skulle endnu en ekstraordinær præstation til fra en back – alle aftenens mål blev scoret af backer – for at sikre sejren. Benjamin Mauritzen tog sagen i egen hånd, da han først rundede et par Vojens-spillere, dernæst Jon Lee-Olsen, for at køre bag om mål og via de stærke keepers ryg, sendte pucken i mål. Alt dette med bare 2.31 minutter tilbage. Vild jubel og helt fortjent i forhold til spil, chancer samt lysten til at tage initiativ. Et par unødvendige udvisninger i den absolutte slutfase gav til gengæld et massivt pres på Hvidovre, da både Alexander Emil Edelskov og Thor Andersen måtte i straffeboksen. De tre hårdtkæmpende Hvidovre-folk på isen, fik sammen med Magnus Bo Hansen lukket ned, selvom Vojens ved især ét enkelt tilfælde var tæt på en ikke helt ufortjent udligning.

Hvidovre fører 1-0 i kampe og kan tage et stort skridt mod semifinalen allerede i aften, hvor Vojens lægger hjemmebane til. Det bliver med garanti en som minimum ligeså intens kamp som aftenens. Vojens er stærke i egen hule og viste, at de har spillere, der kan volde store problemer, hvis ikke alle er oppe på tæerne. Kampen starter kl.19.00 i det sønderjyske. Hvidovre har udover holdet også deres livestram team med i bussen så kampen kan opleves hvor som helst på følgende link: www.hvik.dk/live